پاکسازی هود صنعتی

پاکسازی هود صنعتی

پاکسازی هود صنعتی

اهمیت پاکسازی و تمیز کردن سیستم تهویه و هود صنعتی در آشپزخانه رستوران ها

تمیز کردن سیستم تهویه و هود صنعتی در همه ی آشپزخانه های رستوران ها و آشپزخانه های صنعتی الزامی است.

آشپزخانه رستوران ها، بیمارستان ها، هتل ها، آشپزخانه های صنعتی و سایر مراکز خدمات غذایی دارای هود صنعتی و

کانال های تهویه بر روی اجاق گاز و سایر دستگاه های پخت و پز هستند تا دود، بخار و حرارت حاصل از فرآیند پخت را از آشپزخانه خارج کنند.

مقداری از این گاز های خروجی به صورت چربی در داخل کانال های تهویه رسوب میکنند که بستگی به نوع پخت و پز دارد.

طبخ کباب های گوشتی معمولا چربی سیاه زیادی تولید میکند. مواد سرخ کردنی چربی های چسبناکی از خود به جای میگذارند.

زمانی که از کباب پز های ذغالی یا اجاق گاز سوز استفاده میشود خاکستر و دوده در کانال های تهویه جمع میشود. ماشین ظرفشویی صنعتی رسوبات پرزی تولید میکند.

 

تمیز کردن مرتب هود صنعتی، فیلتر ها و کانال تهویه ریسک آتش سوزی را به شدت کاهش می دهد.

****

هنگامی که تجمع چربی زیاد شود، خطر آتش سوزی در آشپزخانه وجود دارد.

تقریبا 30 درصد از موارد آتش سوزی در رستوران ها به همین علت است.

سلسه مراحل شروع آتش سوزی در سیستم تهویه آشپزخانه رستوران به این شرح است:

 

• شعله روی اجاق گاز شعله ور میشود.

 

• آتش در تماس با فیلتر های هود آشپزخانه قرار میگیرد و فیلتر ها مشتعل میشوند.

 

• از آنجایی که اگزاست فن روشن است، هوا را از طریق فیلتر ها به داخل کانال میکشد و شعله های فیلتر ها به داخل کانال هود کشیده می شود.

 

• اگر مقدار قابل توجهی رسوب چربی در داخل کانال ها باقی مانده باشد،

می تواند به عنوان سوخت عملکرده و باعث گسترش آتش در داخل کانال تهویه هود شود.

آتش سوزی هایی مشاهده شده که آتش از طریق کانال تهویه تا 10 طبقه بالا رفته و سانتریفیوژ اصلی موجود روی سقف را سوزانده است.

 

 

 

روش های تمیز کردن هود صنعتی و سیستم تهویه در آشپزخانه های صنعتی

 

2 روش اصلی برای تمیز کردن سیستم تهویه آشپزخانه های صنعتی وجود دارد:

 

  • تراشیدن رسوبات چربی ها
  • شستشوی تحت فشار یا بخارشویی

 

روش اصلی مورد استفاده برای تمیز کردن سیستم تهویه در آشپزخانه های صنعتی روش تراشیدن رسوبات است.

این روش اقتصادی تر است و زمانی که کامل و دست انجام شود بسیار کارآمد است.

 

جایگزین تراشیدن، شستشوی تحت فشار یا بخارشویی است.

این یک روش پر هزینه تر و وقت گیر تر است، زیرا برای کنترل فاضلاب خروجی به

کار های آماده سازی قابل توجهی نیاز است و تجهیزات گران تری در این روش به کار می رود.

***

دوره زمانی پاکسازی سیستم تهویه و هود صنعتی

 

سیستم تهویه آشپزخانه صنعتی در چه دوره زمانی باید تمیز شود؟

 

معمول ترین دوره زمانی پاکسازی سیستم تهویه در آشپزخانه رستوران ها هر 3 ماه یکبار است،

که البته با توجه به نوع رستوران این زمان ممکن است متفاوت باشد.

سیستم های تهویه آشپزخانه صنعتی که اغلب نیاز به تمیز کاری دارند سیستم هایی هستند

که روی اجاق های ذغالی قرار دارند. این موارد باید هر ماه و در بعضی موارد هر 2 هفته تمیز شوند.

 

در زیر مثال هایی برای دوره زمانی پاکسازی با توجه به نوع رستوران ذکر شده است:

 

• رستوران هایی که قسمت عمده طبخ مواد غذایی را با اجاق های ذغالی، گریل ذغالی و ذغال سنگ انجام می دهند هر 30 روز.

 

• فست فود های با پخت متوسط هر 60 روز.

 

• آشپزخانه رستوران بیمارستان ها و هتل ها هر 90 روز.

 

• هود روی وسایل غیر چربی ساز مانند ماشین ظرفشویی صنعتی هر یکسال.

 

 

تمیز کردن سیستم تهویه در آشپزخانه های صنعتی یک قسمت استاندارد از امور معمول نگهداری هر نوع پخت و پز است.

همه مدیران رستوران ها و فست فود ها باید از نقش این پاکسازی در جلوگیری از آتش سوزی آگاه باشند و اطمینان حاصل کنند که به طور مرتب انجام می شود.

ورود / ثبت نام

لطفا ثبت نام کرده و یا وارد حساب کاربری خود شوید