
راه اندازی یک کافی شاپ خوب
شاید تا بهحال، فکر راه انداختن یک کافه به سرتان زده باشد؛ بهخصوص اگر خودتان هم دوستدار قهوه باشید یا کافهگردی و گپوگفت با دوستان به صرف نوشیدنی یا خوراکی از سرگرمیهای شما باشد. کافههای موفق و شلوغ شهرتان، به شما ثابت میکنند که راه انداختن یک کافه، میتواند کسبوکار پرسودی برایتان به ارمغان بیاورد، اما این سوال را هم مانند خوره به جان آرزوهایتان میاندازند که با وجود این همه کافه معروف و پرمشتری، دیگر چه شانسی برای موفقیت شما باقی میماند؟
ما به شما می گوییم که راه اندازی یک کافی شاپ، هنوز هم ایده خوبی است و می تواند پرسود باشد، البته اگر آن را درست انجام دهید. با ما همراه باشید.
راهاندازی کافیشاپ
برای راه انداختن کافه، سه انتخاب دارید:
۱. خرید شعبه که دراینصورت، اغلب تصمیمات کاری مهم، توسط صاحب برند برای شما گرفته خواهدشد. در قبال پرداخت حق شعبه، صاحب کسبوکاری میشوید که قبلا کلید خورده و محل آن هم تعیین شده است.
۲. خرید یک کافه آماده، روش دیگری است که شما را صاحب یک کسبوکار از قبل کلیدخورده میکند. البته پیدا کردن یککسبوکار موفق و آماده فروش، چندان ساده نیست.
۳. میتوانید از صفر شروع کنید. این راه، دشواریهای خودش را دارد و تلاش زیادی میطلبد، اما آزادی عمل فراوانی خواهیدداشت و احتمال موفق شدن کسبوکارتان زیاد است.
فارغ از روشی که برای راهاندازی کسبوکارتان انتخاب میکنید، باید برای تضمین موفقیت ایدهتان، نکات بهخصوصی را در برنامه کاری خود بگنجانید. راهاندازی یک کافیشاپ موفق، راهوچاه خودش را دارد.
تضمین موفقیت
برای راهاندازی یک کافیشاپ موفق، باید موارد زیر را در نظر داشتهباشید:
۱. مکانی مناسب با اجارهبهای معقول پیدا کنید.
فکر میکنید علت محبوبیت کافهها چیست؟ کافهها، مکانهای مناسبی برای گپوگفتهای جمعی هستند. اگر قصد دیدن دوستانتان را دارید، چه مکانی بهتر و دمدستتر از یک کافیشاپ؟ حتی میتوانید خودتان به تنهایی به یک کافه سر بزنید و درحالیکه قهوه می نوشید، به مطالعه مشغول شوید. بههمینخاطر، انتخاب محل مناسب، عاملی کلیدی در تضمین موفقیت یک کافیشاپ است. محلههای شلوغ شهر، معمولا بالاترین نرخ کرایه را دارند و رقابت نیز در آنها سختتر است؛ بنابراین، شاید بهتر باشد جای دیگری را در نظر بگیرید.
بهعلاوه، مکانی که برای کسبوکارتان انتخاب میکنید، باید به راحتی برای مشتری قابل دسترسی باشد و در اطرافخود، فضای کافی برای توقف و پارک خودرو داشته باشد.
۲. محصولات باکیفیت ارائه دهید و کیفیت کارتان را حفظ کنید.
وقتی کافیشاپتان را افتتاح کردید، یادتان باشد که دوستداران قهوه، برای نوشیدن یک قهوه معمولی به کافه شما سر نمیزنند. اگر بتوانید همیشه به مشتریان خود، نوشیدنیها و میانوعدههای با کیفیت ارائه دهید، آنها نیز کافه شما را به باقی کافهها ترجیح میدهند؛ حتی اگر دور از مرکز شهر باشید. لازمه حفظ کیفیت کار، رعایت نکات زیر است:
-دانههای قهوه مرغوب و تازهرستشده تهیه کنید.
-آسیاب و دستگاه اسپرسوساز با کیفیتی خریداری کنید.
-شیرینیهای تازه سرو کنید.
-کادر حرفهای داشته باشید؛ باریستای خوب، قهوه خوب درست میکند.
-علاوه بر نوشیدنیها و شیرینیهای محبوب و متداول، نوشیدنیها و شیرینیهای مخصوص کافه خودتان را نیز به منو اضافه کنید.
۳. سرویسدهی خوبی به مشتریان داشته باشید.
ارائه سرویس حرفهای و بهینه به مشتریان، برای موفقیت هر کسبوکاری حیاتی است.
۴. اتمسفری مدرن و در عینحال، آرامشبخش فراهم کنید.
ایجاد جو مناسب، عاملی بسیار مهم برای جذب مشتری است. محیطی تمیز همراه با نور مناسب و فضایی راحت برای نشستن، اتمسفری ایدهآل برای کافه شماست. چه بهتر که برای چیدمان کافیشاپتان، از متخصصین دکوراسیون کمک بگیرید.
۵. شیرینیهای متخلفی را به منو اضافه کنید.
یک کافه موفق، به نوشیدنی بسنده نمیکند و محصولات مختلفی را برای فروش ارائه میدهد. اگر تعدادی شیرینی پشت کانتر به نمایش بگذارید، مشتری را به خرید آنها وسوسه میکنید. این شیرینیهای محبوب، گزینههای مناسبی برای سرو در کنار قهوه یا چای هستند:
- مافین
- انواع کیک
- کوکی
- رول دارچین
- کروسان
- گرانولا
۶. به مشتریها کارت وفاداری بدهید.
کارتهای وفاداری، مشتریهای ثابتتان را تشویق میکنند که بیشتر به کافه سر بزنند. بهعلاوه، استفاده از این کارتها، راه خوبی برای تبدیل مشتریهای رهگذر به مشتری دائم است. کارتی که انتخاب میکنید، باید نام و لوگوی کافهتان را به خوبی به نمایش بگذارد و به سادگی مخدوش نشود.
۷. خودتان هم در کافه حضور داشتهباشید.
مثل سایر کسبوکارهایی که ارتباط نزدیکی با مشتریان خود دارند، مدیریت کافه نیز بهتر است در کافه حاضر و در جریان کارها باشد. از نظر بسیاری از مشتریان، نشانه یک کسبوکار خوب، حضور فعال مدیر در محل کسبوکار است. بهعلاوه، کادر کافه نیز، از حضور مدیر انگیزه میگیرند.