قهوه بنوشیم یا نه !

قهوه بنوشیم یا نه !

قهوه 1401/10/14>

تاثیرات قهوه بر روی سلامت انسان کاملا موضوع بحث برانگیزیست. برخلاف آنچه که شنیده اید، موارد خوب بسیاری ست که می توان در مورد فواید قهوه گفت. قهوه سرشار از آنتی اکسیدان و مسبب کاهش خطر ریسک بسیاری از بیماری هاست. با این وجود حاوی کافئین می باشد که این ماده در بعضی افراد باعث مشکلات و اختلال در خواب می شود.

این مقاله به بررسی دقیق قهوه و تاثیرات هم مثبت و هم منفی آن بر روی سلامتی می پردازد.

 

قهوه حاوی برخی از مواد مغذی ضروری است : 

یک کپ قهوه 240 میلی لیتری حاوی مواد زیر می باشد.

  1. - دارای ویتامین B2 به مقدار 11%
  2. - دارای ویتامین B5 به مقدار 5 %
  3. - دارای ویتامین B1 به مقدار 2 %
  4.  دارای ویتامین  B3 به مقدار 2 %
  5. فولات به مقدار 1 %
  6. منگنز به مقدار 3 %
  7. پتاسیم به مقدار 3 %
  8. منیزیم به مقدار 2 %
  9. فسفر 1 %

این مقدار ممکن است در ظاهر به نظر ناچیز بیاید اما این مقدار از مواد مغذی را شما در تعداد فنجان های قهوه ای که می خورید ضرب کنید. قطعا مقدار قابل توجه ای از نیاز روزانه شما تامین می شود.

اما قهوه به دلیل میزان بالای آنتی اکسیدان می درخشد در واقع آنتی اکسیدان موجود در قهوه از میوه ها و سبزیجات بسیار بیشتر است.

 

قهوه حاوی کافئین یک محرک قوی ست که می تواند عملکرد مغز و متابولیسم را افزایش دهد.

نوشابه ها، چای و شکلات حاوی کافئین هستند، اما قهوه بزرگترین منبع است. محتوای کافئین موجود در  یک فنجان متوسط قهوه حدود 90-100 میلی گرم است. 

کافئین یک محرک شناخته شده است که در مغز عملکرد عصب آدنوزین را متوقف می کند. با مسدود کردن آدنوزین کافئین فعالیت خود را در مغز افزایش می دهد و دیگر انتقال دهنده های عصبی از جمله دوپامین را آزاد میکتد، که این کار باعث کاهش خستگی و هوشیاری بیشتر می شود. 

مطالعات متعدد نشان داده که کافئین منجر به افزایش عملکرد کوتاه مدت مغز، بهبود خلق و خو، افزایش هوشیاری و عملکرد کلی مغز می شود.

همچنین قهوه سوخت و ساز بدن را تا 11% و فعالیت ورزشی را به طور میانگین تا 12% افزایش می دهد.

با این حال، اکثر این اثرات به احتمال زیاد کوتاه مدت می باشد، اما اگر هر روز این نوشیدنی رو می نوشید حتما با آن عادت می کنید و این اثرات به مرور زمان اثرات کمتری خواهند داشت.

 

قهوه از شما در مقابل آلزایمر و پارکینسون محافظت می کند.

بیماری آلزایمر شایع ترین بیماری های نورودنژراتیک در دنیا و علت اصلی زوال عقل است. مطالعات نشان داده، افرادی که قهوه مصرف می کنند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را به میزان 65٪ کاهش می دهند.

پارکینسون دومین بیماری شایع نروژنرژنتیک است که علت آن مرگ نورونهای تولید کننده دوپامین در مغز است. مصرف کنندگان قهوه 32 تا 60 درصد کمتر در معرض این بیماری قرار می گیرند. هرچه مصرف قهوه بیشتر باشد خطر ابتلا به این بیماری کمتر است.

 

نوشیدن قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

دیابت نوع 2 با افزایش سطح قند خون ناشی از مقاومت در برابر اثرات انسولین بوجود می آید.این بیماری شایع در چند دهه افزایش یافته و در حال حاضر بیش از 300 میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. جالب اینجاست که تحقیقات نشان داده کسانی که قهوه می نوشند، 23 تا 67% کمتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار می گیرند.

 

ورود / ثبت نام

لطفا ثبت نام کرده و یا وارد حساب کاربری خود شوید