انواع کارد و چاقو و کاربردهای آن ها

انواع کارد و چاقو و کاربردهای آن ها

رستوران 1401/10/18>

برای شما هم پیش آمده که برای خرید کارد یا چاقوی آشپزخانه به مغازه ای مراجعه کرده باشید و با کاردها و چاقوهای مختلف مواجه شده باشید. هر کدام از این ها چه کاری انجام می دهند؟ این اولین سوالی است که باید پیش بیاید. در حقیقت تیغه کاردها و چاقوها براساس کاری که انجام می دهند، شکل و اندازه متفاوتی دارند. این مقاله را بخوانید تا با انواع کارد و چاقو آشپزخانه آشنا شوید زیرا داشتن یک چاقو خوب و تیز سرعت شما را در آشپزی افزایش می دهد. این ابزار در انواع مختلفی عرضه می شود که هر کدام از آن برای یک وظیفه خاص طراحی شده است.

  • ساطور (Cleaver)

ساطور لبه ی صاف ، تیغه ای محکم و دسته ای کاملا کلاسیک دارد که برای ضربه های محکم به گوشت و استخوان با هم ساخته شده است و کار گوشتهای استخوانی را یکسره میکند. برای خرد کردن بی دقتِ قطعات بزرگ کاملا کارآمد است. 

                                                                                                                                                     

  • چاقو ورقه کردن (Slicing Knife)

طول تیغه این چاقو از سایر چاقوها بلندتر است. به همین دلیل برای ورقه کردن گوشت و ماهی و نازک خرد کردن سایر مواد خوراکی بسیار مناسب است.

                                                                                                                                                   

  • چاقوی سرآشپز (Chef’s knife)

بیشترین کاربرد را در آشپزخانه ها دارد. برای خرد کردن و بریدن انواع میوه ها و سبزیجات استفاده می شود. اغلب کاردهای سرآشپز تیغه پهن دارند و در انتهای بالای تیغه کمی خمیده اند. انواعی که دارای تیغه بلند تر هستند، سنگین تراند و کنترل آن ها مشکل تر است. ولی برای کارکردن های سریع مناسب هستند. انواعی که طول تیغه کوتاه تر دارند سبک ترند و راحت تر می توان آن ها را کنترل کرد. بنابراین برای آشپزهایی که دست کوچک تری دارند، مناسب ترند.

                                                                                                                                             

  • چاقوی نان (Bread knife)

کارد نان دارای تیغه ضخیم و دندانه دار است. با استفاده از این کارد می توانید نان را بدون خرد شدن، برش دهید. از این کارد همچنین می توانید برای بریدن میوه ها و سیزیجات بزرگ هم استفاده کنید.

                                                                                                                                                  

  • کارد سانتوکو (Santoku Knife)

کارد سانتوکو در حقیقت نوع چینی کارد سرآشپز است که معمولا برای تهیه غذاهای آسیایی استفاده می شود. این کارد بسیار شبیه کارد سر آشپز است. دارای تیغه پهن است که در انتهای تیغه در سمت بالا کمی خمیده شده است. کارد سانتوکو نسبت به کارد سر آشپز تیغه پهن تر و کوتاه تری دارد و ضخامت تیغه آن هم کمتر است. از کارد سانتوکو می توانید برای ریز و درشت خرد کردن و ورقه کردن میوه ها، سبزیجات و حتی گوشت ها استفاده کنید. از تیغه پهن آن می توانید برای برداشتن سبزیجات خرد شده و ریختن آن ها درون ظرف ها هم استفاده کنید.

                                                                                                                                             

  • چاقو تراشه (Paring)

کارد برش تیغه نازک و باریک دارد. این کارد برای پوست کندن، برش دادن و خرد کردن میوه ها و سبزی ها استفاده می شود. کار کردن و برش دادن بخش های کوچک غذا و سبزیجات کوچک مانند موسیر، سیر و سایر سبزیجات با این کارد بسیار راحت است.

                                                                                                                                      

  • چاقوی گوشت و ماهی (Boning knife)

کارد گوشت و ماهی برای بریدن و قطعه قطعه کردن مرغ، ماهی و گوشت قرمز مناسب است. بعلاوه می توانید از این کارد برای جدا کردن تیغ و استخوان از ماهی و گوشت استفاده کنید. این کارد همچنین برای جدا کردن چربی های اضافه از گوشت و فیله کردن گوشت هم مناسب است.

                                                                                                                                             

  • چاقوی پنیر (cheese knife) 

یک چاقوی پرکاربرد اگر اهل خوردن و سرو کردن انواع پنیرهای نرم و لذیذ متنوع هستید. این چاقوها تیغه های سفت و غیر قابل ارتجاع دارند که پهنایشان هم زیاد نیست.  لبه ی بسیار تیز و سوراخهایی روی تیغه که از چسبیدن چاقو به پنیر و خرد و خراب کردن آن جلوگیری میکند.

                                                                                                                                       

  • کارد گوجه فرنگی (Tomato Knife)

این کارد دارای تیغه دندانه دار است و برای برش مواد غذایی که سطح بیرونی سفت و سطح درونی نرم دارند (مانند گوجه و کالباس) استفاده می شود. این کارد مانند کارد نان است ولی کمی از آن کوچک تر است. نوک تیغه برخی از انواع کارد گوجه  چنگال مانند است که برای برداشتن مواد غذایی برش داده شده استفاده می شود.

                                                                                                                                     

 

در فرایند خرید، حتما موارد زیر را در نظر بگیرید، تا چاقوی مناسب تهیه کنید 

قیمت

مواد سازنده

تیز بودن چاقو

وزن چاقو

نوع کاربرد

خوش دست بودن 

 

با توجه به مقاله بالا هر نوع چاقو برای وظایف خاصی طراحی شده است، بنابراین تلاش نکنید که تمام امور آشپزی خود را با یک چاقو انجام ندهید این کار ممکن است برای شما خطرناک باشد و از طرفی موجب خراب شدن غذا و یا اسراف در آن شود. پس مطمئن شوید که چاقو درستی را برای کار مورد نظرتان انتخاب کرده اید. 

ورود / ثبت نام

لطفا ثبت نام کرده و یا وارد حساب کاربری خود شوید