مجوز های لازم برای رستوران
راه اندازی رستوران و فست فود از آن کارهایی است که ممکن است در نگاه اول خیلی ساده به نظر برسد.
اما واقعیت اینجاست حتی راه اندازی رستوران کوچک هم موضوعی پرچالش، زمان بر و دشوار است.
برای موفق شدن در چنین کاری نیاز به برآورد هزینه، تامین سرمایه و تجهیزات دارید. قطعا در این کار نیاز به مشاوره خواهید داشت و هرچه رستورانتان بزرگتر باشد
این نیاز را بیشتر احساس خواهید کرد.
از مهمترین بخش این مسیر گرفتن مجوز دریافت و تائید همهی مجوزها برای رستوران نیازمند کار، تلاش و صبر بسیاری است؛
زیرا برای تکمیل مراحل هرکدام از آنها زمان زیادی لازم میباشد. تهیه این مجوزها را شوخی نگیرید و برعکس بااهمیت دادن به آنها رستوران خود را از بسیاری از خطرات دور نگهدارید.
در زیر تمامی مجوزهای موردنیاز رستوران را به طور مختصر آورده ایم.
مجوز کسبوکار
برای راهاندازی هر کسبوکاری داشتن این مجوز جز مجوزهای لازم است. بر اساس قانون نظام صنفی در هر شهرستانی اتحادیههای صنفی مسئولیت صدور پروانه کسب رادارند؛
00بنابراین هر شخصی بخواهد واحد صنفی ایجاد کند قبل از استخدام کارکنان، خرید تجهیزات و هر عمل دیگری باید جهت اخذ این مجوز اقدام کند.
توجه داشته باشید بسته به مکان و موقعیت خاص رستورانتان ممکن است مجبور باشید هرسال درصدی از فروشتان را به این مجوز اختصاص دهید.
مجوز مکان رستوران
بعد از تمام شدن کار ساختوساز رستوران میتوانید توسط اتحادیههای ساختوساز واقع در شهر یا منطقهی خود مجوز اشتغال بگیرید. داشتن این مجوز تضمین میکند که ساختمان شما بهدرستی و با امنیت کامل ساختهشده است. مجوز مکان رستوران شما را از خطراتی که ممکن است در آینده گریبان گیرتان شود و خسارت های مالی و جانی فراوانی بدهید دور نگه میدارد.
مجوز خدمات غذایی
مجوزهای خدمات غذاها معمولاً توسط اداره بهداشت شهرستان شما صادر میشود. بعد از درخواست شما برای این مجوز اداره بهداشت یک روز را بهطور اتفاقی انتخاب کرده و بهصورت ناآشنا به رستوران شما میآیند تا اطمینان حاصل کنند که شما مطابق با تمامی مقررات ایمنی و بهداشتی فعالیت میکنید. توجه داشته باشید که اداره بهداشت حتی بعد از دادن مجوز بازهم برای بازرسی به رستورانتان میآیند و اگر در هرکدام از بازرسیها، خدمات و غذاهای شما مطابق مقررات نباشد ممکن است مجوز صادرشده برای رستورانتان درگیر مشکلاتی شود.
مجوز سلامت کارکنان
نه تنها مکان رستوران و خدمات غذایی نیاز به مجوز بهداشت دارند، بلکه کارکنانی که غذاها و نوشیدنیها را اداره میکنند نیز نیاز به این مجوز دارند. معمولاً کارکنان باید یک دوره آموزش رستورانداری که مورد تائید دولت است را بگذرانند و گواهینامههای مواد غذایی را دریافت کنند. این دوره شامل اقدامات بهداشتی مناسب حین تهیه غذا، ذخیرهسازی مواد غذایی و دست زدن به مواد غذایی برای جلوگیری از آلوده شدن آنها و بیماری ها میباشد.
مجوز برند رستوران
قبل از اینکه از هر نشانه و تبلیغی برای رستوران خود استفاده کنید نیاز به یک مجوز برای سردر رستوران و برند خوددارید. این مجوز بسته بهاندازه، موقعیت و نور رستوران متفاوت است. درواقع اغلب نشانهها و سردرهای رستورانها که در فضای عمومی و باز قرار میگیرند باید توسط دولت و اتحادیه مربوطه مورد تائید قرار گیرند.
مجوز فروشندگی
مجوز فروشنده اجازه میدهد یک کشور آن کسبوکار را بهعنوان یکی از زیرمجموعههای مالیات بر فروش بشناسند. در بعضی از مناطق به این مجوز، مجوز مالیات بر فروش نیز میگویند. لازم به ذکر است که اکثر کسبوکارها مخصوصاً کسبوکارهای تهیهکنندهی غذا و نوشیدنی باید مجوز فروشنده را دریافت کنند.
و اما چگونه این مجوزها را کسب کنیم؟
شما عزیزان با توجه به شهری که میخواهید رستوران خود را در آن راه اندازی کنید، در موتور جستجوی گوگل مجوز مورد نظر را جستجو کنید و از اطلاعات بدست آماده استفاده کنید.
""مجموعه فیض تجهیز""